+/- Elektroonika turundusjuht Ruth Arma praegu sooduspakkumisteks põhjust ei näe, sest pisut veider tunduks pärast vaid mõni päev tagasi lõppenud jõulusoodustusi kliendile kinnitada, et hoopis nüüd on parimad hinnad. “Ma ei näe juba psühholoogiliselt põhjust miks nad peaks olema nõus seda mängu kaasa mängima,” arutleb ta. Allahindlust ei sunni tegema ka lao tühjendamise vajadus, sest olmeelektroonika ei ole valdavalt hooaja kaup ja teler kaupmehel riiuli peal hapuks ei lähe.

Prisma kaubandusdirektor Arttu Laine möönab, et kuigi Prismas algasid soodusmüügid mingil määral juba enne aastavahetust, pole suures osas toidukaupadele keskendunud hüpermarketitel erilisteks sooduskampaaniateks põhjust.

Tallinna Kaubamaja direktor Kati Kusmin lisab, et Skandinaavias toimuvad allahindlused tunduvad atraktiivsemad seetõttu, et seal on sageli hooaja alguse esialgne kaupade juurdehindlus tunduvalt suurem kui näiteks Eestis. Meil aga on esialgsed müügihinnad ostujõu tasemega seoses madalamad ning seetõttu ka allahindlusprotsent hooaja lõpus madalam.

Kaubamaja alustab talvise suure allahindlusega sel aastal 9.jaanuaril. Ka Stockmann on allahindlustega oodanud, kuni ka jõulude ja aastavahetuse vaheline magus müügiperiood läbi saab ning alustab allahindlustega täna. Enamjaolt kestavad nad läbi terve jaanuari, tühjendades klientide rahakotid veel jõulujärgselt alles jäänud rahanatukesest veebruariks jäägitult.