“Seega loobus hoonestusõiguse konkursi võitnud OÜ Primos Kinnisvara lepingu sõlmimisest ning väärikast võimalusest Kopli liinide piirkond esinduslikuks elamurajooniks kujundada,” nentis abilinnapea Taavi Aas.

“See on täiesti vale info. Me tõesti loobume linnavalitsuse pakutava lepingu allakirjutamisest, see ei ole täidetav, kuna seal sees on seadusevastased tingimused. Abilinnapea Aas pole ilmselt lugenud planeerimisseadust,” rääkis Siff otsuse tagamaadest.

Sifi sõnul puudub linnaosal üldplaneering, mis tähendab, et Kopli liinide detailplaneeringut võib sellises olukorras korraldada ainult linn ise. Primos Kinnisvara ei saa Kopli liinide detailplaneeringut teha, kuna see oleks vastuolus planeerimisseadusega. “Linn ei saa meilt nõuda ebaseaduslike toimingute tegemist,” rõhutas Siff.

Siff pakkus linnavalitsusele olukorra lahendamiseks võimaluse, et linn korraldab alale detailplaneeringu, mida Primos Kinnisvara on nõus ise finantseerima, taganemata sealjuures pakutud hoonestusõiguse tasust 211 miljonit krooni. “Linn keeldus ja nad ei ole toonud selleks mitte ühtegi ametlikku põhjendust,” nentis ta.