Kui kahe rünnaku ohvriteks langesid Luige ämm Aleksandra Mõtsar ja nõunik Tiit Maidre, siis seni on veel selgusetu, keda taheti rünnata Murastes Sauna tänaval asuvas majas. Politsei on vihjanud, et kurjategija eksis Murastes adressaadiga.

Murastes Sauna tänaval asuva mõisa abihoone ühte korterisse visati ööl vastu esmaspäeva kell 1.40 süütevedelikuga pudel. Korteri omanik on looduseaktivist ja fotograaf Val Rajasaar.

Ülejäänud kahe korteri omanikud on Terje Tuisk ning Ajakirjade Kirjastuse reklaamijuht Merle Hirvlaan.

Hirvlaan polnud eile hommikul midagi oma elumajas süütepommi plahvatusest kuulnud. Ta kinnitas, et temal pole Hans H. Luigega mingit seost. “Absoluutselt mitte. Ma isegi ei tunne teda isiklikult, ei oma temaga mingit isiklikku kontakti,” rääkis Hirvlaan.

Hirvlaan ütles, et ei usu, et rünnak oli suunatud tema pihta. “See seos on küll väga kauge,” lisas ta. Veidi hiljem teatas Hirvlaan, et ei soovi oma nime avalikustamist ajalehes.

Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Steven-Hristo Evestus ütles, et võimalikku isiklike suhete motiivi ta kommenteerida ei saa.

“Uuritakse kõiki versioone — nii Luige tegevust meedias, kinnisvaraäri kui ka isiklikke motiive. Hetkel pole kinnitust leidnud, et kurjategija oleks Murastes rünnakuobjektiga eksinud,” ütles Evestus. Ta lisas, et eile kuulati üle Hans H. Luik ja kannatada saanud lähedased, nüüd laiendatakse ülekuulatavate isikute ringi.

“Loodame varsti selgust saada,” ütles Evestus.

Ekspress Kirjatuse juhatuse esimees Priit Leito ei osanud informatsiooni puudumise tõttu Muraste rünnaku seotust kahe teisega kommenteerida.

“Küll ei näe mingit põhjust, miks keegi peaks Ekspress Gruppi taoliselt ähvardama. Pole sellist põhjust, ei rahalist ega muud,” ütles Leito.

Taust

• Esmaspäeva öösel kell 1.40 viskas kurjategija lõhkeainega pudeli Murastes Sauna tänaval asuvasse korterisse, kell 2.32 Maarjamäel Hans H. Luige ämma Aleksandra Mõtsari maja akendesse, kell 3 Lasnamäel Linnamäe tee esimese korruse korteri aknasse, kus elab Luige nõunik Tiit Maidre. Mees viidi raskete vigastustega Mustamäe haiglasse.