Kas mäletad möödunud jaanipäeva? Softshelliga oli niiskel ja jahedal õhtul lõkke ääres väga mõnus ja kuiv istuda. Kas mäletad möödunud veebruari keskpaika, kui viie plusskraadi juures talvejopega palav hakkas? Softshell on praktiline ja mõistlik rõivaese, mida ei pea ühegi hooaja lõpus kapipõhja pakkima. Oskusliku riidekihtide kombineerimisega kulub Softshell marjaks ära nii suvel, kevadel, sügisel kui ka talvel.

Hea Softshell on kasulik investeering, mis ei jää kappi seisma. See on parim valik alates kuuest miinuskraadist kuni kümne plusskraadini.

Softshell sobib sellise ilmaga, mis pole ei liiga soe ega väga külm, mitte paduvihmane, kuid pisut niiske, samuti tuulisel päeval. Softshelli võib vabalt nimetada mõõduka ilma jopeks.

Kuidas Softshell toimib?
Softshell on valmistatud kahe- või kolmekihilisest kangast, mis on tavaliselt vooderdatud õhukese pehme fliisiga. Vetthülgav on Softshell kindlasti – kui aga pealmine kangas on lamineeritud veekindla membraaniga ning kõik õmblused teibitud, on rõivas koguni veekindel.
Samuti laseb Softshell õhku läbi. Kuna õhumolekulid on väiksemad kui veemolekulid, saabki kangas olla ühtaegu veekindel, kuid hingav. Kanga tihedus on sätitud nii, et õhumolekulid pääseksid liikuma, kuid veemolekulid läbi tungida ei saaks.

Tamrex

Millal Softshell enam ei toimi?

Softshell on küll universaalne jope, mida saab tihti kanda, kuid olud võivad muutuda. Softshell ei toimi enam, kui õhusooja on üle kümne kraadi (sellisel juhul on mõnusam kanda pigem head pusa) või kui liikumisaktiivsus tõuseb sedavõrd kõrgele, et jope sisse tekkinud kehasoojus ei suuda enam piisavalt kiiresti Softshellist läbi tungida. Ka siis tuleb alternatiivide peale mõelda.


Mugav ja funktsionaalne

Tähtis on jope disain, lõige ja mugavus. Softshelli kangast valmistatud jope võib olla küll heade omadustega, kuid ebamugavat riiet ei ole mõnus kanda. Eelpainutatud käised, korralikult ümber kaela hoidev kõrge krae, 3D-lõiked, funktsionaalsed taskud jms on kindlasti sama olulised kui materjal.

Proovi jopet kindlasti selga ja tee mõned kontroll-liigutused: kükita, kummarda, tõsta käed üles. Kui Softshell ei paljasta selga või käsivarsi, ei tõuse üles ega kisu varrukatest või selja pealt, on jope sobiv. Loomulikult on hea jope ka kena välimuse ja mõistliku hinnaga.

Väga head Softshellid meestele, naistele ja lastele on TAMEXi kauplustes.

Jaga
Kommentaarid