Viimase kahe ja poole aasta jooksul on kaitseministeerium välja kuulutanud 115 riigihankekonkurssi. Neljandik neist on otseselt või kaudselt seotud riidemajandusega, ostetud on nii pealis-, töö- kui erirõivaid, suur hulk konkursse on välja kuulutatud tekstiilitoodete ja kangaste ostmiseks.

Arvatavad teemad, nagu relvade, mootorsõidukite või laskemoona ostmine, on üldarvus esindatud vaid mõne näitega. Populaarsed on hoopis ehitustööde tellimine ja jalatsite ostmine.

Selle aasta riigieelarves on kaitseministeeriumile kaitseotstarbelise varustuse, inventari ja materjalide ostmiseks ette nähtud üle 109 miljoni krooni. Järgmise aasta riigieelarve projektist jääb kaitseministeerium meelde sellega, et kaitsekulutused kasvavad riigieelarvest neli korda kiiremini. Tõenäoliselt suureneb järjest ka riigihangete hulk.

Kaitseministeeriumi riigihangete teema miinuspoolel on kaheldava väärtusega riigihanked, kus jalatsid osteti firmalt OÜ Vellex International, kelle tegevusalade loetelus olid jalanõude asemel kalatooted. Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused oleksid oma aulasse saanud ligi 6000 krooni maksvad 300 aulatooli, ülikalli tooliostu peatas konkursil osalenud Tarmeko Kommerts ASi protest.

Ministeeriumi avalike suhete juhi Madis Mikko kinnitusel kuulutatakse toolide ostmiseks uus konkurss välja veel sel kuul.

Riigihangetega saadud tellimused on firmadele hea sissetulek. Õmblusfirma Imprek 93 käive oleks ilma vormiriietuste tellimusteta poole väiksem.