Hotelli hakkab üürilepingu alusel opereerima AS Sokotel, tehingu hinda osapooled ei avalikusta.

Yrjö Vanhaneni sõnul on Hotell Viru omanikud ja Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK) hotellindusega tegelev tütarfirma Sokotel kokku leppinud, et 1. septembril 2003 võtab Sokotel üle Hotell Viru opereerimise. “Hotellihoone omanik AS Hotell Viru üürib maja Sokotelile 10 aastaks, kusjuures Sokotel OY Eestisse asutatud tütarfirma AS Sokotel ostab meilt ära kogu hotelli sisseseade ja muu käibevara ning võtab üle kõik Hotell Viru töötajad,” selgitas Vanhanen.

Lepingu rahaline maht on poolte kokkuleppel konfidentsiaalne. AS Hotell Viru jätkab hotelli kinnistu majandamist ja arendamist.

Vanhaneni sõnul on Hotell Viru teinud Sokose hotelliketiga tihedat koostööd juba ligi kümme aastat ning hotelli ühinemine Sokose ketiga on sellele loomulik ja mõlemale poolele kasulik jätk. “Hotell Virule avab kuulumine Põhjamaade ühte suuremasse hotelliketti uusi müügivõimalusi, meie töötajaile senisest avaramaid karjäärivõimalusi ja otsese juurdepääsu suure hotellikontserni oskusteabele,” kommenteeris Vanhanen tehingut.