Vähest teadlikkust pakutavate roogade kohta peetakse oluliseks takistuseks tervislikuma eluviisi harrastamisel, teatas ettevõte.

World Menu Report uuringust selgub, et söögikohtade külastajad eelistavad varasemast enam teada, mis on nende toidus, milline on kasutatud toorainete päritolu ning mida on tehtud toiduohutuse tagamiseks. 80% vastanutest peab suuremat teavet oluliseks, et osata paremini hinnata söödava toidu tervislikkust. Pea sama palju (87%) vastajatest tunnistas, et kui neil oleks infot söögikohas pakutavate roogade toiteväärtuse kohta, valiksid nad menüüst tervislikuma roa.

Kõige rohkem tunnevad väljas sööjad puudust toidu päritolu, valmistamisviisi ja toiteväärtuse infost. Ligi kaks kolmandikku vastanutest pidas oluliseks tuua menüüs välja madala rasva-, soolasisalduse ja kalorsusega road.

Toitumisteadlase Mai Maseri hinnangul pööravad ka eestlased toiduvalikute tegemisel kõige rohkem tähelepanu loomse rasva hulgale toidus. Samuti peetakse oluliseks toidukauba päritolu ning järjest enam on Maseri sõnul näha ka inimeste teadlikkuse kasvu soola hulga piiramise kohta toidus.

„Siin saavad palju kaasa aidata ka toitlustusasutused, vähendades soola lisamist toidule ja andes selle kohta ka vastavat infot. Menüü lisana pakutav täpne teave kõigi roa koostisesse kuuluvate toidu komponentide kohta oleks kindlasti väga tervitatav,“ lisas ta.

Swissôtel peakokk Taigo Lepik nõustub, et Eesti söögikohtade külastajad tunnevad üha rohkem huvi, mida neile pakutavad road sisaldavad ja vajadus informatiivsemate menüüde ja teadlikuma klienditeeninduse järele kasvab

„Kui mõned aastad tagasi oli kliendil prioriteediks veenduda allergeenide olemasolus, siis täna tuntakse selle kõrval huvi ka tooraine päritolu, toidu võimaliku toiteväärtuse ja selles sisalduvate toidulisandite, seal hulgas lõhna ja maitse tugevdajate olemasolu kohta,“ täiendas Lepik.

Uuringu viis läbi BrainJuicer, sellest võttis osa 3500 inimest USAst, Suurbritanniast, Hiinast, Saksamaalt, Venemaalt, Brasiiliast ja Türgist.

Hea lugeja, kuivõrd huvitud sellest, mida sööd. Kirjuta sellest meiliaadressile rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest saada ka tunnustatud ning võita preemia! Kasutada võib ka Rahva hääle vormi.