Nokia juhtide tõus palgatabeli tippu võib šokeerida teiste Soome suurfirmade juhte, sest näiteks Helsingi börsi 20 suurima turuväärtusega firma juhtidest viis ei pääsenud tuhande enim teeniva soomlase sekka. Nende hulgas olid Sonera tegevdirektor Aulis Salin ja Elisa Communicationsi tegevdirektor Matti Mattheiszen.

Soome maksuameti andmeil mahtus Nokia meeste vahele 50 sekka ainult Jyrki Salminen, kes on firma Internetkonsultti TJ Group tegevdirektor. Temagi paigutus oli alles 49. Kõik enne teda ja kümmekond pärast teda olid Nokia eri taseme juhid, kellest osa on juba Nokiast lahkunud, kuid kes teenisid hästi varasemate Nokia optsioonide müügiga.

Suurima sissetuleku palgatöötajate seas sai eelmisel aastal Nokia peadirektor ja juhatuse esimees Jorma Ollila, kelle palgatulu küündis 86 miljoni marga ehk 226 miljoni kroonini. 1998. aastaga võrreldes kasvas Ollila sissetulek 242%. Ja aasta enne seda 480%.

Teisele kohale tõusis Nokia Mobile Phonesi asetegevdirektor Anssi Vanjoki, kelle aastasissetulek suurenes viielt miljonilt margalt 82 miljonile margale.

Ehkki suurfirmade juhtide palgad jäid Nokia miljonäride omast maha, on ka nende palgatulud järsult kasvanud. Eelmise aastaga võrreldes oli nende palgatulu kasvanud keskmiselt 31%, aasta varem veel 38%.

Suurema osa firmajuhtide sissetulekust annab optsioonide müük. Kui arvestada, et eelmisel aastal tõusid Helsingi börsi kursid 162%, siis on selge, et ka teiste firmade optsioonide müümine oli väga tulus.

Kuninglikke sissetulekuid said mullu samuti paljude börsil noteeritud tehnoloogiafirmade omanikud.

Kui suure palga teenimine on põhiliselt meeste privileeg, siis omandi jagunemine on veidi demokraatlikum. Soomes on tuhande suurima maksustatava varaga inimese seas 296 naist. Soome rikkaim inimene on endiselt meediaärimees Aatos Erkko, kuid tehnoloogiafirmade omanikud rühivad kiiresti rikkaimate sekka.