"Lisaaine on selline keemiline ühend, mida toidutehnoloogid toitudesse spetsiaalselt lisandavad, et parandada toidu välimust, et see tarbijale meelepärasemaks muuta või muuta toidu maitset," rääkis Vokk ERR-ile.

"Paljud kardavad neid lisaaineid, et need kõik on keemilised ühendid ja neid lisandatakse toidusse ja et need on pahad, aga nende hulgas on tegelikult täiesti tavalised looduses esinevad ühendid või siis looduses esinevate ühenditega sarnased ühendid. Nende hulgas ka vitamiinid, mis on meil ka organismis, osa neist antioksüdandid. Nii vitamiin E-d kui ka vitamiin C-d kasutatakse toidu lisaainena antioksüdandina. Vitamiin C on E300 ja vitamiin E on E307, nii et täiesti ohutud," selgitas ta.

E-ained jagatakse Voki sõnul funktsiooni järgi gruppidesse. "E100 - need kõik on toiduvärvid, E200 - need kõik on säilitusained või konservandid, E300 on antioksündandid jne."