Kui masu ajal muutusid inimesed töökoha suhtes paiksemaks ning vaid 17 protsenti töötajatest mõtles teisele töökohale, siis tänaseks on ootused taas sama kõrgel kui masueelsel tasemel, selgus Pärnu Konverentside poolt korraldatud palgakonverentsil. 

"Kolmandikust palgatöötajatest, kes soovis töökohta vahetada, ütles 40 protsenti, et kaalub välismaale tööle minemist," rääkis TNS Emori personaliuuringute eksperdi Mari-Liis Eensalu.

Välismaale plaanivad tööle minna eelkõige keskmise palgaga ametnikud ja teenindajad ning vähem juhid, kes tunnevad, et neil on võimalik Eestis end paremini realiseerida. Välismaale tööleminek ei puuduta kõige madalama sissetulekuga inimesi, kel ei ole oskusi või kapitali mõtet teoks teha.

Töökohta soovivad vahetada need, kes tunnevad, et nende palk ei ole konkurentsivõimeline. Mida enam töötajad palka teenivad, seda enam nad on oma töökohaga rahul.

Numbritest rääkides, kõige enam soovivad töökohta vahetada need, kelle pangakontole laekub 400-500 eurot kuus (57% küsitletutest). Kuni 300-400 eurot teeninute seas kaalus võimalust 43 protsenti küsitletutest.

Kõige enam olid rahul 700-800 eurot kätte teenivad töötajad, kellest vaid viiendik mõtles töökoha vahetamisele.

Üle 1500 euro kuus teeninutest soovis töökohta vahetada neljandik.

Palga puhul on Eensalu sõnul number kaks korda olulisem kui emotsioon sealjuures - poodi saab minna vaid rahanumbriga ning emotsioonid seal ei maksa.