Subway kavatseb üle Eesti avada 20 kuni 25 söögikohta. "Restorane avatakse sellest aastast kuni 2019. aastani üle Eesti, kuid suurem hulk neist tuleb siiski pealinna Tallinnasse." ütles restoraniketi Euroopa müügiesindaja Claudia Volpert-Rirtic Delfile.

Subway esindaja Volpert-Rirtic`i sõnul soovitakse just Eestisse laieneda, kuna eestlased on ilmutanud restoraniketi vastu suurt huvi. "Inimesed on meile kirjutanud ja küsinud, kas me kunagi Eestisse ka laieneme ning internetis on päris mitu teemaalgatust, kus palutakse meil Eestisse tulla."

Teise põhjusena toob Volpert-Rirtic välja Eesti asukoha. "Eesti on meie jaoks hea laienduspaik ka seetõttu, et asub Soome lähedal, kus meil on juba peaaegu 100 söögikohta."

Kuna teised Balti riigid, Läti ja Leedu oleksid Subway jaoks järgmine loogiline laiendussamm, aga neis riikides puudub aktiivne huvi keti vastu, arutavad firma esindajad lähipäevil, kas nendesse maadesse on tulus ikka minna. "Arvatavasti hetkel mingit kindlat otsust ei tehta ning laiendusplaane paika ei panda."

Subway on maailmas tuntud kui tervisliku kiirtoidu levitaja, pakkudes rasvavaesemat toitu, kui teised taolised. Siiski ei ole Volpert-Rirtic`il õigusi rääkida sellest, kust Subway Eesti söögikohad oma tooraineid hankima hakkavad, kuid kinnitas, et kvaliteedi osas muutusi ei tule.

USA frantsiisikett Subway avas läinud aastal Kesk- ja Ida-Euroopas 170 uut restorani, sel aastal on plaanis kergitada restoranide koguarv praeguselt 407-lt 600-le.

Subway on Ameerika restoranifrantsiis, mis pakub eelkõige niinimetatud "sub-tüüpi" kihilisi täidetud võileibu, mille koostist klient saab ise määrata, ning erinevaid salateid.