Swedbank ei kommenteerinud selle täpset põhjust.

"Kui vaatate programmi raames pakutavate kingituste valikut ja punktisummasid, siis need on väga-väga laiad - iga kasutaja peaks endale sobiva leidma," ütles Swedbanki Eesti kommunikatsioonijuht Kristiina Tamberg vastusena Delfile.

Swedbanki preemiapunkte kogub mitukümmend tuhat inimest

"Panga statistika kohaselt on preemiaprogrammi aktiivseid kasutajaid - ehk neid, kes vähemalt korra aastas endale programmi raames kingituse valivad - üle 33 000 kliendi (15% krediitkaartide omanikest). Nende hulgas on ka kliente, kes valivad aasta jooksul 5-6 kingitust," märkis Swedbanki väikefinantseerimise osakonna juhataja Ago Samma.

Enamkasutatavad kingitused pole kõige kõrgema punktisumma juurde jäävad, vaid levinuim on 200-400 punktine vahemik, kuid samas on ka kõrgeima summaga kingitused väljavõtmist leidnud. Ühed levinumad kingitused on näiteks digifotode kinkekaart ja ID-kaardi lugeja.

"Jah, ka sülearvutit on kingituseks valitud. Nagu kõigi teenindusettevõtetes kasutatavate preemiaprogrammide puhul, eeldab kallimate kingitusteni jõudmine suurt aktiivsust teenuste kasutamisel," ütles Samma.

Ta märkis, et samas teeb kallimad kingitused kättesaadavamaks see, et American Expressi krediitkaardi omanikud saavad punkte koguda pikema ajaperioodi - 5 aasta jooksul - siis koguneb juba selline punktisumma, mille eest on väga mitmeid valikuid.

"Preemiaprogramm on lisahüve, mis kaardi kasutamisega kaasneb ning mõistagi käivad sellega kaasas kulud nii kingitustele kui ka programmi ülalhoiule - punktide väärtuse arvestamisel ongi arvesse võetud nii potentsiaalseid mahtusid kui ka reaalseid kulusid," ütles Samma.

Swedbanki krediitkaardi preemiaprogamm annab võimaluse valida endale kord kuus kingituse, kusjuures iga makstud 100 krooni annab punkte nii: Visa Classic, Visa Gold, Visa Platinum, MasterCard Standard, MasterCard Gold, American Express Blue - 1 punkt; American Express Gold - 1,2 punkti.; American Express Platinum - 1,5 punkti.Sülearvuti saamiseks on vaja koguda 59 700 punkti.