Maailma suurim frantsiis ei ole ei Subway ega McDonald's, vaid hoopis poekett 7-Eleven, millel on kokku üle 50 000 poe. Kaubamärki võib siiski kohata ainult 16 riigis, peamiselt Aasias ja Põhja-Ameerikas. Iga nelja ja poole tunni järel avatakse maailmas uus 7-Eleven. Euroopas võib nende kauplusi näha Rootsis, Norras ja Taanis. Ehkki frantsiisiäri sai alguse Ameerikas, on nende kõige suurem turg Jaapanis, kus on ligi 15 000 kauplust.

Huvitav fakt: suur osa 7-Eleveni töötajaid on pärit Indiast. McDonald'sil aga Filipiinidelt.

Maailma suuruselt viies frantsiis on Kentucky Fried Chicken ehk KFC. Ameerika filmidest ja seriaalidest tuntud bränd on söögikoht, mis pakub peamiselt kanalihast tehtud toite. 120 riigis on kokku ligi 18 000 restorani. See on maailma suurima restoraniketi Yum! Brands tütarettevõte, millele kuulub ka Pizza Huti ja Taco Belli frantsiis. Päevas teenindatakse KFC-s rohkem kui 12 miljonit klienti. KFC on eriti tuntud oma originaalse retsepti järgi valmistatud grillkana tõttu, mille lõi frantsiisi looja kolonel Harland Sanders. Selle rangelt saladuses hoitud retseptis on kokku segatud 11 maitseainet. Eri paikades pakub KFC üle 300 toote. KFC kodulehel on nimetatud riigid, kuhu võib frantsiisi rajada. Nende hulgas on ka Eesti.

Hollandi poekett Spar on samuti frantsiis, mida Eestis veel ei ole. Kett on esindatud 33 riigis kokku 13 600 kauplusega. Peamiselt Lääne-Euroopa riikides tegutsev kett on viimastel aastakümnetel laienenud ka Ida-Euroopasse, näiteks Venemaale, Poola, Ukrainasse, Tšehhi ja Ungarisse. Peale selle on nad avastanud Aafrika turu ja on seal esindatud üheksas riigis. Müügipinda on neil kokku üle 6 miljoni ruutmeetri. Spari alabrändid on EuroSpar ja SuperSpar. Esimene neist on kasutusel Euroopas, teine Aafrikas. Peale selle on ketil veel alabrände nagu näiteks Spar Gourmet või Spar Express. Itaalias on keti nimi Despar ja Hiinas Hotspar, aga brändi muud tunnused on sealgi samad.

Kui Eestis on oma pitsaketid, siis maailma suurnimi selles valdkonnas on Pizza Hut. USA-st alguse saanud frantsiisil on 95 riigis üle 11 000 müügikoha. 1958. aastal lõid selle brändi kaks USA-st pärit venda, kes õppisid tol ajal kolledžis. Pizza Huti loomiseks laenasid nad emalt 600 dollarit stardikapitali. Tänaseks on sellest kasvanud maailma suurim pitsafrantsiis. 2001. aastal sai Pizza Hut kuulsaks sellega, et viis kohale pitsa, mis telliti kosmosest, otse rahvusvahelisest kosmosejaamast. Pizza Hut on olemas Soomes, kuid näiteks Lätist, Leedust ega Venemaalt seda ei leia. 

McDonald's ja Hesburger on mõlemad frantsiisiärid, mis on Eestis tugevalt kanda kinnitanud. Üks suur kiirsöögifrantsiis ei ole aga meie turule veel jõudnud - see on Burger King. Sellel kiirsöögiketil on 90 riigis üle 13 000 müügikoha. Iga päev külastab Burger Kingi 11 miljonit inimest. Nüüd detsembrikuus avas Burger King oma esimese söögikoha Soomes. Venemaal ja Rootsis on kett tegutsenud juba mõnda aega. Burger Kingi ei ole ka teistes Balti riikides.

Peamiselt  tex-mex-toite müüv Taco Belli frantsiis on samuti Yum! Brandsi tütarettevõte. Tegemist on peamiselt USA-s tegutseva ketiga. Seal on söögikohti 5800, peale selle võib Taco Belli leida veel umbes 20 riigist. Euroopas on kett esindatud Kreekas, Küprosel, Islandil, Poolas, Venemaal ja Hispaanias.