Kesklinna vanema Marek Jürgensoni allkirjaga jõustus eelmise aasta novembris otsus, millega paar nädalat enne rendikonkursi väljakuulutamist loodud Aleksander Kofkini firma Meriton Food Boutique OÜ sai 25 aastaks rendile kohviku- ja poeruumid Tallinna vanalinnas Pika-Nunne-Laia tänava nurgal.

Ühe pakkujana esinenud OÜ Köögikaubad, OÜ Hiiekivi ja OÜ Kolmjalg esitasid konkursi suhtes protesti. Kiika Kööki kaupluse nime all tegutseva OÜ Köögikaubad omanik Anne-Pii Saare vaidlustas valikukomisjoni otsuse tegemise õigsuse. Kiika Kööki kolis ümber Uuele tänavale Šoti klubi ja Aafrika restorani lähedusse.

Tallinna kesklinna valitsuse kinnitusel oli otsus õiglane, olgugi et Meriton Food Boutique OÜ pakkumise hind polnud kõige kõrgem ja et firma oli loodud vahetult enne konkursi väljakuulutamist, oli nende äriplaan teistest osalejatest parem.

Jürgensoni sõnul on linnal otstarbekam lasta kohtuotsusel jõustuda ja kuulutada välja uus enampakkumine. “See säästaks aega ja kulusid: jooksvad kommunaalkulud, saamata jäänud üüritulu jms, mida oleme sunnitud kandma seoses kasutusest väljalangenud äriruumidega,” selgitas ta.