Tallinna finantsdirektori Ahti Kallaste sõnul viitab linna mullust aastaaruannet auditeerinud ASi PricewaterhouseCoopers järeldusotsus puudustele varade arvestuses. “Tuleb välja, et mõnes linna asutuses on inventuur läbi viidud formaalselt,” märkis ta.

Kallaste ei soovinud nimetada suuremaid patuoinaid linnaasutuste struktuuris, osutades lähemalt täpsustamata vaid haridusameti haldusalas olevatele asutustele ning linnaosavalitsustele. Näiteks viimastes on finantsdirektori sõnul arvel kortereid, mis ammu maha müüdud. Seevastu on selgunud, et linna haridussüsteemi haldusalas leidub 95 maatükki, mis pole üldse arvel. Asi tuli välja sellest, et linna maksis nende eest maamaksu, lisas Kallaste.

Tallinna haridusameti juhi Enn Kirsmani sõnul on haridusametis arvele võetud ainult need maaüksused, mis kahe aasta eest kaotatud linnaosade haridusosakondadelt vastloodud ametile üle anti, ülejäänud maaküsimustega tegeleb maa-amet. Sarnane ametkondadevahelist segadust paberitega iseloomustav drastiline näide on Kirsmani sõnul Tallinna kesklinnas asuv Lastestaadion, mis ühe dokumendi järgi kuulub haridusameti ning teiste paberite järgi Kesklinna valitsuse haldusalasse.

Kommenteerides võimalust, et inventuuride käigus ilmneb seni teadmata linnale olulise vara olemasolu, ütles Kallaste, et on veendunud üllatuste väljatulekus. Inventeeritavate vararühmade loetellu kuuluvad sularaha, pangakontod, väärtpaberid, nõuded ja ettemaksed, varud, finantspõhivara, materiaalne- ja immateriaalne põhivara, bilansiväliselt arvestatav vara ning erastamise väärtpaberid.