Kuigi lähteülesanne on volikogus veel vastu võtmata, on säästva arengu ja planeerimise amet (SAPA) juba tööle võtnud kaks uut ametnikku, kelle ülesanneteks on kõrghoonete planeeringu koostamine.

Abilinnapea Peep Aaviksoo sõnul on saab teemaplaneeringu abil täpselt paika panna, kuhu ja kui kõrged hooned Tallinnas edaspidi kerkivad. Pilvelõhkujate piirkonnaks jääb tõenäoliselt Maakri tänava, Tartu maantee ja Liivalaia tänavate ääred, aga ka Lasnamäe.

“Kui paljukirutud kinnisvaraarendajad soetavad maatüki, teavad nad siis juba ette, mida sinna ehitada võib. Jäävad ära vaidlused, miks keegi teine võis ehitada 16 korrust ja konkreetne arendaja mitte,” rääkis Aaviksoo. “See võimaldab määrata maale õiglast hinda ning muuhulgas täita linnavara müügist ka paremini linna kassat.”

Aaviksoo sõnul kinnitasid lähteülesande koostamise töögrupis osalenud kinnisvaraspetsialistid, et massilist kõrghoonete kerkimist Tallinnas siiski ette näha ei ole. Liiga palju sarnaseid kesklinna kortereid ja büroopindu oleks keeruline turustada.