“Tallinnal on kõik eeldused saada rikaste Põhjamaa eraisikute vara laekahoidjaks, kui ei võeta vastu mingit lolli seadust maksukoormuse suurendamiseks Euroopa Liidu juhtriikide survel,” ütles pressikonverentsil Sampo kontserni tegevjuht Björn Wahlroos.

Varem on Ühispanga juht Ain Hanschmidt ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar rääkinud sellest, et Tallinnast võiks saada Põhja-Euroopa rahanduspealinn. Sellesse Wahlroos ei usu ja Venemaad peab ta liiga riskantseks äriks, et sellele midagi üles ehitada.

“Olgem ausad, tegelikult on Tallinn ikkagi vaid Helsingi eeslinn,” märkis Hansapanga juht Indrek Neivelt. Ainukeseks võimaluseks Tallinnal areneda ja Skandinaaviast jõujoont siiapoole nihutada oleks tema sõnul kiire läbimurre idasuunal. “Šveitsis ja Luksemburgis on enam kui saja-aastane privaatpanganduse kultuur, Eestis see puudub ning väga raske on nullist alustada.”

“Ideed on julged ja Tallinnal on hea asukoht, aga finantsmaailm vajab ka ressurssi sinna kõrvale ja seda meil ülemäära pole,” kommenteeris kõigis kolmes Balti riigis investeerimispangandusega tegeleva Suprema juhatuse liige Veikko Maripuu ideed arendada Tallinn Põhjamaade Luksemburgiks. “Oleme ennast ammendanud juba väga mitmetes segmentides, järgmine etapp saab olla ainult see, et spetsialistid tulevad kuskilt väljastpoolt.”