Uuskasutuskeskuse juhid on teinud tõsist tööd, et alates eelmisest sügisest äriregistris mittetulundusühingu nime taga seinud staatus "pankrotis" kustutatud saaks ning uue kaupluse avamine on märk, et töö kannab vilja ning tervendamismenetlus kulgeb plaanipäraselt, teatas MTÜ Uuskasutus.

"Oleme täna oluliselt paremas seisus kui veel aasta alguses. Selle eest oleme tänu võlgu ka oma koostööpartneritele, kes on nõu ja jõuga meie ettevõtmisi toetanud," ütles Uuskasutuskeskuse tegevjuht Katriin Jüriska.

Jüriska märkis, et vajadus uue kauplemispinna järele on olnud juba mitu aastat – Uuskasutuskeskuse Paide tänava kauplus asub majas, mis aastaid tagasi lammutamisele oleks pidanud minema.

"Aeg on näidanud, et selline teenus on inimestele väga vajalik – suurenenud on nii ostajate arv kui ka nende inimeste arv, kes oma kasutult seisvaid asju Uuskasutuskeskusesse toovad," lausus Jüriska.

Tema sõnul võib nende inimeste arvu suurenemisest, kes oma korralikele, kuid ebavajalikele asjadele Uuskasutuskeskuse kaudu teise elu annavad, järeldada, et rasketel aegadel on inimesed solidaarsemad ja soovivad rohkem kaaskodanikke aidata.

Uuskasutuskeskus on mittetulunduslik organisatsioon, mille eesmärgiks on edendada asjade ringluse kaudu keskkonnateadlikku tarbimist ning aidata seeläbi puhtamat elukeskkonda luua.

Praegu on Uuskasutuskeskusel kaks kauplust: üks Telliskivi keskuses (Telliskivi 61), teine Paide tänaval (Paide 7), juulis avatakse kolmas kauplus aadressil Tatari tänav 64. Viimase müügipind on 650 ruutmeetrit.