Ettevõte alandas sooja hinda tagasiulatuvalt ka oktoobris. AS Tallinna Küte müüs enda teatel oktoobris soojust hinnaga 842,71 krooni megavatt-tunni eest, mille lisandus käibemaks, vahendas BNS.

Soojuse hind kehtib tagasiulatuvalt 1. novembrist tarbitud soojusele ja uue hinnaga arved jõuavad klientideni detsembri alguses. Tallinna Küte müüs novembris soojust hinnaga 839,28 krooni megavatt-tundi ja sellele lisandus käibemaks, teatas ettevõte.

"Eesti Gaasist saadud eelinfo põhjal võib öelda, et tõenäoliselt saame me oma klientidele müüa soodsama hinnaga soojust ka detsembris. Milliseks täpselt kujuneb detsembri sooja hind, saame teda jaanuari alguses, kui meile selguvad täpsed kütuse hinnad. Lähtuvalt kaugkütteseadusest võib soojusettevõte müüa soojust hinnaga, mis on madalam konkurentsiameti poolt kinnitatud piirhinnast, " ütles AS Tallinna Küte juhatuse liige Priidu Nõmm.

Soojuse piirhinda korrigeeritakse vastavalt konkurentsiameti poolt kooskõlastatud hinnavalemile ning hinnakomponentide muutumisel muutub ka soojuse hind. Septembri alguses kinnitas konkurentsiamet alates oktoobrist piirhinnaks Tallinnas 890,34 krooni megavatt-tundi.

Piirhinnaks on hind, millest kallimalt ei tohi soojust müüa. Küll aga saab ettevõte hinnavalemi komponentide muutudes müüa soojust odavamalt kui on piirhind ehk siis müügihinnaga.

Tallinna Küte kuulub rahvusvahelisse Dalkia kontserni.