Uue hinnaga arved saavad kliendid novembris, teatas ettevõtte kodulehel avaldatud teates.

Oktoobrist kehtima hakkav soojuse piirhind on täna kehtivast piirhinnast 4,57 % kõrgem. Kuni septembri lõpuni on Tallinnas ja Maardus soojuse piirhinnaks 851,38 krooni/MWh. Oktoobrist kehtima hakkava uue hinna kooskõlastas täna konkurentsiamet. Hinda korrigeeritakse vastavalt konkurentsiameti poolt kooskõlastatud hinnavalemile ning hinnakomponentide muutmisel muutub ka soojuse hind.

AS-ile Eesti Energia kuuluv Iru Elektrijaam on viimase aasta jooksul tõstnud Tallinna Küttele müüdavat soojuse hinda üle 66 protsendi. Sisseostetav maagaas on ettevõttele kallinenud aastaga ligikaudu 40 protsenti. Tallinna Küte toodab ligi 46 protsenti aastas müüdavast soojusest ise oma katlamajades, kasutades selleks gaasi. Ülejäänud osa ostab Tallinna Küte sisse Eesti Energiale kuuluvast Iru Elektrijaamast, Tallinna Elektrijaamalt ja teistelt väikestelt soojuse tootjatelt.

„Lähtuvalt sellest, et Tallinna Küte ostis suveperioodil üle poole müüdavast soojusest Väos asuvast hakkepuidul töötavast Tallinna Elektrijaamast, ei kajastunud sel perioodil aset leidnud Iru Elektrijaama hinnatõusud ja gaasi kallinemine meie soojuse müügihinnas klientidele,“ ütles AS Tallinna Küte juhatuse liige Priidu Nõmm. „Kuna küttehooaja saabumisega oktoobris suureneb soojuskoormus, peab Tallinna Küte taas hakkama soojust ostma ka Iru Elektrijaamast ja täisvõimsusel tööle panema ka oma gaasil töötavad katlamajad. Kuna Iru Elektrijaam tõstis augustist taas meile müüdava soojuse hinda 14 protsenti ja jätkuvalt kallineb ka maagaasi hind, kajastub eelpoolöeldu soojuse piirhinnas 1. oktoobrist.“

Nõmm toonitas, et Tallinna Kütte klientide sõltuvus Iru Elektrijaama ja gaasi hinnatõusudest näitab veelkord, kui vajalik on kodumaisel toorainel põhineva ning Väos asuva Tallinna Elektrijaama taoliste alternatiivsete ja sõltumatute energiaprojektide olemasolu. Alates augustist on Iru Elektrijaama poolt Tallinna Küttele müüdava soojuse ja Tallinna Elektrijaamas kohalikust hakkepuidust toodetud soojuse hinnavahe ligi 175 EEK/MWh viimase kasuks.

„Keskkonnasõbraliku toorme kasutamise osakaal aastasest toodetud soojusmahust on Tallinna Küttes praegusel hetkel ligi 25 protsenti, “ lausus Priidu Nõmm. „Pärast praegu käimasolevate Kesklinna–Lasnamäe ja Mustamäe soojusvõrkude suuremahuliste ühendustööde lõppu aastal 2011, suureneb rohelise taastuvenergia kasutamise osakaal pealinnas 30 protsendini.“