Šveitsi panga UBS tehtud uuring hindade ja palga kohta reastas 70 maailma linna, näidates Eestit ja Baltimaid peamiselt graafiku allservas. Uuring raputas tolmu nii mõneltki argimüüdilt, näidates, et Moskva edestab ostujõus Tallinna, olgugi et palgatasemes vannub suurlinn oma Läänemere äärsele naabrile alla.

Kui hinnata ostukorvi maksumust, siis on elu Baltimaades umbes poole odavam kui maailma ühes kallimas linnas Zürichis. Baltimaade pealinnade elanikud teenivad kõigest 12 protsenti Zürichi ja Kopenhaageni elanike keskmisest sissetulekust, mis on üks suurimaid Euroopas.

Et osta üks Big Mac restoraniketist McDonald’s, peab Riia elanik töötama 48 minutit, tallinlane 49 ja vilniuslane 62 minutit. Samas töötab Zürichi elanik selleks vaid 14 minutit. Uuring näitas, et Keenia pealinnas Nairobis, mille hinnatase on kõrgemgi kui Tallinnas, peab aga ühe hamburgeri ostmiseks rabama 185 minutit.

Tallinna ja teiste Baltimaade pealinnade erinevust kinnitab kümneid hotelle pidava Reval Hotelligrupi tegevjuht Feliks Mägus, kes ütleb, et Riias edukalt tegutsev viie tärni hotell jääks Tallinnas jänni. Riias on rohkem kohalikke välismaalasi, kes on kallist teenust altimad kinni maksma, räägib ta. “Riia hotelli menüü on meil juba sellises hinnaklassis, mis tallinlasele taskukohane poleks.”