Olukord, kus paneelmajakorterite hinnad olid kesklinnale kannale astumas, lõppeb jäädavalt. ERI Elamispindade Kinnisvara juhataja Mart Saa toob välja asjaolu, et hinnavahe sõltub ka magalarajoonide uutest arendusprojektidest ja nende hindadest. Saa hinnangul võivad odavamad uued arendusprojektid “mägede” piirkonnas vanade paneelmajade korterite hindu veelgi enam pidurdada.

A&A Kinnisvara tegevjuhi Aivar Villemsoni sõnul tuleb hinnatõusu erinevus üha järele. Pankade andmetel on kesklinna korterite suurenev nõudlus kinni ka välismaalastest kinnisvaraostjates. Kuni 2 miljonit krooni maksvate korterite valik on turul suur, kuid 2 miljoni krooniste eramajade valik on väga väike, tõdeb Villemson. Villemson ootab, et teisel poolaastal toimub suurim hinnatõus just kesklinnas ja Pirita-Merivälja rajoonis, sest seal on tegemist maa ja eramute defitsiidiga.

Uus Maa Kinnisvara kesklinna maakleri Anneli Schöni sõnutsi on kesklinna korterite hinnatrend endiselt tõusev, kuna tegemist on piiratud ja arhitektuurselt mitmekesise kogumiga. Schön prognoosib, et kolmetoaline korter südalinnas Lembitu tänaval võib aasta lõpuks kallineda veel 10% ning sõltuvalt seisukorrast ja planeeringust maksta 24 000–28 000 kr/m2.

Pindi Kinnisvara arendusdirektori Rein Pütsepa sõnutsi on maade ja majade hinnad olnud viimasel ajal üsna stabiilse kasvuga ja ei ole teinud silmatorkavat hüpet. Pütsepa hinnangul on põhjuseks see, et hoonestamata krundi ostul tuleb arvestada ehituskuludega ja ehitushinnad on viimasel ajal märgatavalt tõusnud. Korteri eelistamisel majale leiab ta ka emotsionaalseid tegureid. “Hetkel on uue korteri soetamine tihti tingitud vooluga kaasaminekust — kui sõpruskonnas on keegi sellise otsuse teinud, siis lastakse end sellest mõjutada,” räägib Pütsepp.