Piimatoodete valmistaja, Nopri Talumeierei omanik Tiit Niilo ütles, et taluturgude loomine on trendiks saanud ning saabumas on aeg, kus inimesed on mahe- ja kohaliku toodangu eest nõus peale maksma. Nii on Tallinnaski kaks uuemat turgu - Ülemiste parklas ning teist aastat järjest ka Rotermanni kvartalis. Niilo sõnul ei ole tegemist ainult emotsionaalse ettevõtmisega, vaid tema jaoks on see ka tasuv. Niilo rääkis, et ka Tartusse on peagi tulemas päris oma taluturg, kuid mitte hooajaline, nagu pealinna omad. "Meil endal on suured plaanid Tartus. Üks Lõuna-Eesti viie maakonna mikroettevõtjate müügikoht on tulemas Lõunakeskusesse," tutvustas Niilo, kirjutab Äripäev.

Uus turg Tartus on avatud aasta läbi ning seotud suurte investeeringutega, jutustas mees, kelle sõnul luuakse selleks ka juriidiline keha. Ta täpsustas, et Tartusse ei tule just traditsiooniline taluturg, kus talupoeg ise kliendiga vahetult kontakti loob, küll aga saab sellest talutootja igapäevane otseturunduskanal. Kuuldavasti tuleb Tallinnagi uus turg - Sadama turg, teadis Niilo rääkida. Samuti on igal pool väiksemateski linnades tekkinud kohti, kus kohalikel talupidajatel on võimalus oma tooteid pakkuda, lisas Niilo. Tema sõnul on möödumas ka talunike aastaid olnud mure, et poeketid ei võtnud neid jutule. "Nüüd helistatakse ja pakutakse müügivõimalust. On saabumas olukord, mida meiesugused on oodanud pikalt," rõõmustas Niilo.

Hea ettevõtmise kasuks räägib ka see, et kõikide kirjade kohaselt pidi Ülemiste taluturg pillid kokku panema juba eile, kuid maasikakasvatajate liidu juht Siim Kabrits, kelle eestvedamisel taluturg on loodud, ütles, et klientide ja müüjate nõudmisel pikendati turu lahtiolekut juulikuu lõpuni. "Mõlema poolt on tulnud positiivset vastukaja, kui turg omadega ilusti hakkama on saanud, siis miks mitte," kommenteeris Kabrits.

Möödunud suvel esimest korda avatud Rotermanni kvartali käsitöö- ja toiduturg on tänavu väiksem, rääkis turu eest vastutav Andre Poopuu, kelle sõnul on tootjad ja müüjad tänavu ettevõtmise rohkem läbi mõelnud. "Kui eelmisel aastal osaleti entusiasmiga, siis sel aastal on kõik hästi majanduslikult läbi mõeldud," lausus Poopuu. Poopuu sõnul on neid mõjutanud ka uued loodud taluturud. Kauplejad, müüjad, väiketootjad on hädas, sest tahavad, aga ei suuda olla kõikidel turgudel."