16. augustil oli koolituse esimene päev, teine päev on 23. augustil. Huvi koolituse vastu oli väga suur, seetõttu said osaleda ainult pooled soovijatest. Koolitusele kaasati oma ala spetsialiste.

Esimesel külastusel Lilli talus Leevil saime nõuandeid kiviktaimla rajamiseks, kasutades ära looduslikke tingimusi. Taluperenaine Anneli Kütt on maastikuehituse haridusega. Praktiliste näidete varal toimuv sai teada, kuidas kiviktaimla ei muutuks õnnetuks umbrohu peenraks, vaid pakuks silmailu nii endale kui ka külalistele ja oleks vähese ajakuluga hooldatav.

Päeva teiseks külastuseks oli Räpina aianduskooli õpetaja Reet Palusalu taksonite rohke taluaed. Külastuse eesmärgiks oli ammutada kogemusi püsilillepeenarde rajamise, taimede oskusliku valiku, peenarde korrashoiu ja ilusa muru kohta. Kõige enam oli kasu õigete töövõtetega tutvumisest, see andis teadmisi, kuidas väikese aja- ja rahakuluga hoida aed korras ja tunda ellest rõõmu. Väga hea õppetund oli õigete tööriistade valimine. Kui iga töö jaoks on oma tööriist, siis on sellel tööl ka tulemus. Õpetaja Palusalu püüab seda ka koolis edasi anda õpilastele, et õiget töövahendid ja töövõtted on kõige tähtsamad nii aia rajamisel kui ka edasisel hooldamisel.

Õppepäeva teises pooles külastasime Räpina Aianduskooli aeda ja parki ning teadlike seletuste abil saime ülevaate pargi ja kollektsioonaia olemusest ja rajamisest. Lillede värviilu oli võrratu — värvide oskuslik kasutamine muudab haljasalad pilkupüüdvaks.

Viimaseks teemaks sel päeval oli taimede kasutamine alternatiivtalu haljastuses. Külastasime Jaaniraotu linnuparki, kus saime teada, kuidas saab ringi käia meie kõige lihtsamate puude ja põõsastega, kujundades neist väga oskuslikult elemendid talu lindudele ja loomadele.
Koolitus on plaanitud kahepäevasena, järgmisel korral, 23.augustil on pearõhk puude ja põõsaste kasutamisele haljastuses.

Päev koos praktiliste õppetundidega oli väga õpetlik, osalejad panid paika juba uued koolituste teemad ja kindlasti osalemise rohevahetustes, mis kogub üha enam populaarsust.