Seni Vodja algkoolina tegutsenud Järvamaal asuva mõisa eest maksab Tamjärv 2,5 miljonit krooni, millele lisandub kohustus investeerida mõisa 10 aasta jooksul 5 miljonit krooni ning sama aja jooksul jätkata seal ka hariduse andmist.

Milline kool tulevikus täpselt välja nägema hakkab, on Tamjärve sõnul veel liiga vara rääkida, sest kõigepealt on maja vaja korralikult remontida. “Kindlasti tuleb sellest väike kool ja algkool. Internaat ei ole eesmärk omaette, aga lapsed, kellel oma kodu ei ole, saavad seal elada küll,” ütles Tamjärv.

Augusti lõpus suletava Vodja algkooli juhataja Made Talts ütles, et mõisa müük Tamjärvele on väga hea lahendus, sest hoone ei jää tühjaks ning pealegi jätkatakse seal kooli pidamist. “Loodetavasti saavad siis ka mõned töötajad jätkata, näiteks kokk ja koristaja,” ütles Talts.

Roosna-Alliku vallavolikogu esimees Aivar Tubli rääkis, et volikogu langetas mõisa müügi otsuse juba 17. juuni koosolekul ning kuna üks tingimusi oli haridustegevuse jätkamine vähemalt kümme aastat, siis ei olnud seda otsust raske vastu võtta.