Lõhesai tilliga on 30,9 protsenti kallim kui samasugune sai ilma tillita.

Aktsiooniga on liitunud näiteks Kadriorus asuv kohvik Nop, kes kuulutab oma Facebooki lehel, et vaid täna saab neilt osta kiluampse tilliga või tillita.

"Sõnamängu ja huumori abil viitame sellele, et Eestis on meeste ja naiste palkade vahel lõhe kuni 30,9 protsenti," selgitas BPW Estonia kommunikatsioonijuht Lee Murrand.

Aktsiooni kaudu pööravad korraldajad tähelepanu sellele, et Eestis on naiste-meeste palgalõhe suurim Euroopa Liidus ja see lõhe pigem kasvab kui kahaneb.

"See näitab, et ühiskonnas on ressursid naiste ja meeste vahel ebavõrdselt jagunenud," selgitas Murrand. "Naiste ligi kolmandiku võrra madalam palk mõjutab nii naiste majanduslikku sõltumatust kui laste vaesusriski."

Palk ei mõjuta üksnes elukvaliteeti praegu, vaid on määravaks nii erinevate hüvitiste kui ka pensionide arvestamisel tulevikus.

"Meie eesmärk on töötada selle nimel, et see kahjulik ja tulevikku mõjutav sissetuleku vahe väheneks ning teha seda koostöös nii naiste kui meestega," ütles Murrand.

Kampaaniat kaasrahastab Euroopa Sotsiaalfond, mille eesmärk on edendada tööhõivet, tõsta inimeste kvalifikatsiooni ja konkurentsivõimet ning suurendada ühiskonna sotsiaalset sidusust.
Fondi panus ja riiklik struktuuritoetus kokku moodustavad 9765,70 eurot.