Hinnasõda langetas bensiini 95 E hinna möödunud nädala lõpus nii Neste kui tema konkurentide tanklates viimaste aastate madalaima tasemeni, 8.10. Kütusemüüjatel on praegu ülimalt närvesööv aeg. Nende arvates leidub harva olukordi, kus hulgi- ning jaehinnad on teineteisele niivõrd lähedal, et muutuvad peaaegu samaks.

Bensiini hulgihind on viimase kuu aja jooksul nimelt pidevalt tõusnud, seda ajal, mil Neste külmalt jaehinda langetab. Praegu on hulgihind keskeltläbi 8 kr/l. Nii ei jää tanklakettidel muud üle, kui hinnasõjas kliendile 80 senti kuni kroon liitri kohta peale maksta, sest hulgihinnale lisanduvad transpordikulu, tanklate ülalpidamine jm.

Mitmed hinnasõja algatanud Neste konkurendid oletasid reedel: Neste tahab Shelli keti üle võtnud Statoilile jõudu näidata ja kliente üle lüüa.

Statoilil ehk Neste põhilisel rivaalil ei jäänud muud üle kui kehtestada automaatjaamades bensiinile 95 E samuti hind 8.10. Keti üks juhtidest Hede Kerstin Luik ei pidanud sellist hinda kaugeltki õiglaseks. Ta lisas, et õiglane hind, kui sisseostu arvestada, peaks olema vähemalt 80 senti liitri kohta kõrgem.