"Oluline on, et tarbijaid oleks informeeritud eelnevalt nii nagu ka Soome tarbijakaitseamet kommenteerib," ütles tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski-Toomik Delfile Kauppalehtis kirjutatut kommenteerides.

"Sama põhimõte kehtib ka suurte pangatähtedega maksmisel, kui võib esineda probleeme tagastusrahaga. Siis tuleb sellekohane info panna tarbijatele välja, et ta enne maksmist suurte rahatähtedega tarbijad küsiksid, kas vahetusraha on piisavas koguses tagasi anda," selgitas Turetski-Toomik.

Seda, kas Eestis on kauplustel võimalik 1- ja 2-sendiste vastuvõtmisest keelduda, ei osanud ta öelda, kuna teema ei ole ametkondades jutuks olnud. Teada on, et Eestis võib kauplus vahetusraha puudumisel ümardada hindu tarbija kasuks.

Kauppalehti vahendas kohalikku tarbijakaitseametit, kes ütles, et Soomes võivad kauplused Eestis käibel olevate ühe- ja kahesendiste euromüntide vastuvõtmisest keelduda, kuid sellest tuleb eelnevalt ostjaid sildiga teavitada.