Ostutehing jõuab lõpule pärast tehingu heakskiitmist konkurentsiameti poolt ehk eeldatavasti oktoobri keskpaigas. Tehingu hind, mis sisaldab kõiki kohustusi, on 160 miljonit krooni. A. Le Coq tegi Ösel Foodsi omanikele ostupakkumise selle kuu alguses.

A. Le Coq jätab pärast ostu-tehingut Tartu linna vaid alkoholitootmise, karastusjoogid hakkavad tulema Tartu külje alt Reolast senisest Ösel Foodsi tehasest.

“Õlu, siidrid ja džinnid tulevad ka edaspidi Tartu tehasest, kõik muud joogid Ösel Foodsi tehasest,” ütles Ösel Foodsi juhatuse esimees Kuldar Leis. “Ümberkorraldused on vajalikud, kuna Tartu tehase juures olev maa-ala on nii väike, et tehasel pole füüsiliselt võimalik tootmist laiendada.”

Leisi sõnul jääb pärast Öseli liitmist Tartu õlletehase töötajate arv samaks, karastusjookide poole peal võib see aga ka suureneda, kui suurenevad tootmismahud. Karastusjookide ja mahlade tootmismahu kasv tuleb eelkõige ekspordist Lätti ja Leetu, mis peaks pärast ettevõtete ühendamist hoo sisse saama. “Meie olime Lätis-Leedus suhteliselt passiivsed, samas A. Le Coqil on seal tütarettevõtted olemas,” rääkis Leis. “Ega ilma oma tütart Lätis-Leedus omamata polegi seal turul eriti võimalik läbi lüüa.”