Nišipoe omaniku Karmo Tüüri sõnul võib Gambrinust pidada 1991. aastal Pärnus asutatud samanimelise õlleklubi omamoodi taassünniks.

“Õllepood number üks tähendab seda, et ta on esimene, ainus ja seetõttu ka parim. Gambrinus on vana õllekuningas või pühak. Neid legende on kümneid, kuskohast see nimi on tulnud. Suurem osa kaldub sinnapoole, et tegu on kunagise Tšehhi ülikuga, kes oli väga õllelembene ja kellest sai hiljem igasuguste õllemarkide üldnimetus," kommenteeris Tüür nimevalikut.

Tartu õllepoe teine kodumaine konkurent on Tallinna vanalinnas Müürivahe tänaval asuv Drink Shop. Poe avamise idee tuli Tüüri kinnitusel sellest, et taolist poodi sealkandis veel polnud.

“Olen headesse õlledesse nakatanud ja käinud neid mujal maailmas vaatamas. Lähimad õllepoed on meil Peterburis, Riias ja Helsingis. Belgia kandis on neid muidugi lademes, aga meil veel ei olnud. Kuna oli sisemine tühjus, mis oli vaja millegagi täita, siis sai asi ära tehtud,” selgitas Tüür.

Väikese 37-ruutmeetrise õllepoe majanumbriga 18 leiab Tartust Rüütli tänavalt, kus seisab kõrvuti suurem osa linna baare ning pubisid.

Kui avamishetkel leidis poest ligi 50 õllesorti, siis omanik loodab aja jooksul valikut laiendada vähemalt 100, heal juhul 200 õllemargini.

Geograafiliselt jääb poe valik Põhja-Euroopa piiridesse, kus omaniku meelest tehakse häid eripäraseid õllesid. “Hetkel saab ülevaate Šotimaa, Taani, Soome, USA, Inglismaa, Belgia, Hollandi ja Põhja-Prantsusmaa õlledest," lausus Tüür.

Tartlased kalduvad eelistama A. Le Coqi toodangut Saku omale. Sama mõtteviisi jätkatakse ka Gambrinuses. “Eesti õllevalikust on esindatud kolm äratuntavat tartlast ehk Alexander, Tõmmu Hiid ja Porter. Laiatarbekaupa me sisse ei võta,” selgitas Tüür.