Tigutorniks ristitud kõrghoonet ehitab AS Linnaehitus, mille nõukogu juhib Tartu linnavolikogu aseesimehe Hannes Astoki tädipoeg Alar Kroodo. Seos Tartu linnavolikogu ja Linnaehituse vahel ilmneb ka mitme Tartu linnas arendamist ootava krundi omanikfirma Kvintett Kinnisvara OÜ kaudu, mille juhatusse kuulub peale Alar Kroodo ja Linnaehituse juhataja Kalev Kase ka Tartu linnavolikogu arengu- ja planeerimiskomisjoni esimees Verni Loodmaa.

Detailplaneeringu järgi peaks Tartusse aadressile Väike-Turu 5 kerkiv Tigutorn olema kõige rohkem 70 meetrit kõrge, kuid Linnaehitusele andis linnavalitsus loa seal püsti panna 90 meetri kõrgune hoone. Linnavalitsuse istungit, kus otsustati Linnaehitusele detailplaneeringust 20 meetrit kõrgema maja ehitamist lubav ehitusluba anda, juhtis linnapea kohustes Hannes Astok. Hannes Astokit ja Alar Kroodot ei õnnestunud eilse päeva jooksul telefonitsi tabada.

Üleeile otsis politsei Tartu linnavalitsusest dokumente, mis on seotud Tigutorni detailplaneeringu ning ehitusloaga. Tartus linnaplaneeringuid kureeriv abilinnapea Anto Ili ütles, et politsei ei soovinud muud kui koopiaid dokumentidest. “Arvuteid nad kaasa ei viinud, linnavalitsuse töötajatelt ütlusi ei võtnud,” rääkis Ili. “Juhatasime nad linnavalitsuse arhiivi, kus nad said soovitud dokumentidest koopiad teha.”

Ili ütles, et Tartu linnavalitsuses on Tigutorni kõrgusega seonduvat mitu korda arutatud ning linnavalitsuse hinnangul ei ole mindud vastuollu majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusega, mille järgi hoone täiskõrgust mõõdetakse alumise korruse põrandast kuni viimase korruse vahelaeni. “See osa, mis Tigutornis ületab 70 meetri piiri, on vaateplatvorm, rohkem nagu iluasi,” ütles Ili. “Loomulikult pole otsus lubada sellist asja seotud mingite isiklike või sugulussuhetega, sellise otsuse tegi linnavalitsus.”.