Millised teemad päevakorras olid?
Teemadeks olid majandustegevuse mitmekesistamise investeeringutoetus, loomakasvatusehitise investeeringutoetus. Käsitleti toetuste saamise tingimusi ja nõudeid esitatavatele dokumentidele.

Kes infopäeval osalesid ja kellele on infopäevad suunatud?
Infopäeval osalesid enamasti põllumajandustootjad, kes tegelevad veisekasvatusega ja olid huvitatud eelkõige loomakasvatushoonete investeeringutoetusest. Oli ka neid, keda huvitas eelkõige maaelu mitmekesistamise meetmest toetuse saamine. Infopäev oligi suunatud põllumajandustootjatele ja teistele maaettevõtjatele, kes on juba tegutsejad, sest investeeringutoetusi saavad ikkagi need, kelle ettevõte toimib ja kel on investeeringuteks ka endal raha, või kes on pankade silmis usaldusväärsed, et laenu või liisingut saada.

Millist teavet infopäevadel saab?
Sellised infopäevad lähevad alati korda, huvilised saavad esitada küsimisi ja need, kel seni asjast õiget aimu pole, saavad teadmisi juurde ja seejärel konkreetsete soovidega konsulendi poole pöörduda. Sageli aitab infopäevadel kogutud teave aru saada, et ettevõte polegi piisavalt tugev leidmaks omafinantseeringuks raha. Või selgub, et arvestus ettevõttes ei ole korraldatud piisaval tasemel, et üldse saaks taotluse esitada ja suudetaks tingimusi täita.

Kas tasuta infopäevi oleks rohkem vaja?
Meie nõuandekeskus on erinevaid infopäevi korraldanud ja need on olnud meie arvates vajalikud. Põhirõhu olemegi just mitmesuguste nõuete selgitamisele pannud. Seadusandlikud aktid on tavainimese jaoks, kes tegeleb oma igapäevase tootmistööga, liiga aeganõudvad ja keerulised lahti harutada ja sageli mitmeti tõlgendatavad. Nii ongi õige, et sellised infopäevad on tasuta ja läbiviimise kulud kaetakse avaliku sektori rahaga. Lisaks meie maakonna korraldatavatele infopäevadele on üleriigilised infopäevad. Spetsiifilisematel teemadel, kus huvilisi vähe, ei olegi mõtet igas maakonnas infopäevi korraldada, mõne tunniga saab sõita sinna, kus vajalik üritus toimub.

Kas maaettevõtja saab tegutsemiseks vajaliku teabe kergesti kätte?
Toetuste ja muud ettevõtluses vajalikku infot on internetis küllaldaselt, PRIA abimaterjalides seletatakse kõik põhjalikult lahti, aga materjalidesse süvenemine võtab palju aega. Paljud eelistavad mõni tund kuulata asjatundjat ja siis vajadusel ise edasi uurida.