Päev algab tasuta sünnipäevaõnnitluse ütlemisega Raadio Elmar eetrisse, siis tellid ühe telefonikõnega Anttilast või Hobby Hallist oma lemmikkaupu ja vahepeal uurid lehekandjate infotelefonilt, kuhu jäid hommikused ajalehed. Enne lõunat tuleb veel arvutis klõpsutada zetu-lotos 6 numbrit 45st, pealelõunal on juba teada, kas valitud numbrid tõid kontole ka mõnisada krooni lisaraha.

Kui loteriis ei vea, võib endale võrgust tõmmata tasuta mänge, muusikat või muid programme.

Otsingusõna “tasuta” peale annab ainuüksi neti.ee ekraanile tuhat viidet. Omapärasemad võimalused on laotarvikute kataloogi tellimine ja üliõpilaste õigusbüroo teenuste kasutamine.

Eesti Telefoni 800ga algavate numbrite nimekirjas on ligi 50 numbrikombinatsiooni, mille valimine ei tee helistaja telefoniarvet sentigi suuremaks. Teenuse eest maksavad numbrite omanikud, kes ulatuvad tegevusalade poolest seinast seina. Tasuta saab helistada näiteks euroinfo ja vähiliidu telefonile, anda vihjeid tolliametile või registreerida oma elektriarvesti näitu.

ASi Raadio Elmar juhatuse esimees Jaan Habicht kinnitas, et raadiojaama pakutav tasuta telefon õnnesoovide ja heade uudiste edasiütlemiseks pole ainult reklaamitrikk. “Tahaksime pakkuda kõigile võimalust meile tasuta helistamiseks, aga kuna sideoperaatorid ei saa omavahel kokkuleppele, saavad mobiiliomanikest meile tasuta helistada ainult EMT kliendid,” sõnas Habicht.