Sellest ajast pole poed aga tatra hinda oluliselt langetanud. Kuigi väiksemaid kõikumisi tuleb ikka ette, on need pigem tingitud tavapärasest saagikoristusest sügisel, kui hind veidi langeb ja saagi puudusest kevadel, kui hind tõuseb.

Tatra maaletooja Wordline OÜ esindaja Erki Eismann kinnitas aga Delfile, et nemad müüvad poodidele tatart odava ja peaaegu et sama hinnaga, mis enne kriisi oli.
"Poed müüvad meie toodet 70-80 protsendise juurdehindlusega. Meie käest saavad nad tatart ammu juba palju odavamalt," ütles Eismann ja lisa, te ta ei tea, miks kaubandusketid hinda alla pole lasknud.

"Mõned kaubandusketid, ütlen ausalt, teenivad meie toote pealt ikka väga palju!"
Siiski nendib Eismann, et vaatamata tooraine hinna langusele müüvad mõned varustajad ka poodidel kalli hinnaga. "Me lasime hinna alla septembri lõpus, peale tatra paanikat ja kuna see läks tagasi enamvähem samasse järku, kus see enne "paanikat" oli. Poed aga hindu pole langetanud."

Kaks korda aastas toimuv hinna kõikumine on Eismanni sõnul tavaline kõikide tangude puhul, kuna saagikoristuse ajal on on toorainet rohkem saada, siis langeb ka hind ning kui saagikoristusest on möödas ligi pool aastat, tõuseb hind, sest tatar hakkab otsa saama.

Selle tõttu on ka lähikuudel hinnatõus oodata. „Täna võtsime kõik oma Hiina, Venemaa, Läti ja Leedu koostööpartnerite vastukaja kokku ja selgus, et lähikuudel tõuseb ainult Hiinast toodava tatra hind, seega Eestisse see hinnatõus nii pea ei jõua,“ sõnas Eismann, et hinnatõus tuleb kevade lõpus.

"Keegi ei taha seda tõusu summat täpselt välja öelda, aga see võib olla 10-20 protsendi kandis," siiski arvas Esimann, et hinnatõus ei tohiks väga hinnas kajastuda, kuna hinda üritatakse ikka tarbijale stabiilsena hoida.

Kuna tatra hind on võrreldes paari aasta taguse ajaga kõvasti kallinenud jõuab tatar üha harvemini eestlase toidulauale.
"Kui hind langes, siis peale seda tarbimine kasvas. Kuid kui hind oli kõrge, müüdi seda väga vähe. Inimene vaatas, et sama hinna eest saaks liha ja pole ju mõtet osta mingit tangu."

Viimaste kuudega on Eismanni sõnul aga tatra tarbimine kasvanud. "Kui majandus langeb, hakkab inimene sööma rohkem odavaid toiduaineid nagu tangaineid ja makaronid."