“Esimene poolaasta oli tekstiilis väga nutune,” sõnas OÜ Delux Domotex juht Tiia Varjund. “Nii ka meil. Võtsime talvepuhkust ette välja.” “Kogu tekstiilitööstuse turusituatsioon oli üldiselt Euroopas väga keeruline,” tõdes ASi Wendre juht Vahur Roosaar. “Toorainehinnad olid suhteliselt kõrgel, kuid müügihinnad paraku ei kasvanud ja ettevõtted pidid selle arvel oma marginaalides kärpeid tegema.”

Lisaks kõrgele tooraine hinnale surub agressiivselt peale konkurents Aasiast. “Lääne-Euroopa tootjad on veel kõige suuremates raskustes, nad on pidanud väga palju oma marginaalide kallale minema,” tunnistas Roosaar.

Wendre käive kahanes, kuna üleminek uuele lepingule IKEAga lükkus edasi. Ettevõtte kasumit kahandas ka uue tehase ehitamine Pärnusse. “Seda ei saa öelda, et meile päike tuppa sisse paistab,” sõnas ASi Mivar juht Aado Rulli. Mivari käivet-kasumit kahandas Viljandis asuv tütarettevõte Mivar-Viva, mis on kahjumis, sest kaotas suurkliendi.

Mullusest tunduvalt paremini läks Eesti suurimal tekstiilitööstusel, ASil Kreenholmi Valdus, kes suutis üle pika aja esimese poolaasta lõpus kasumit näidata. Suurematest tekstiilitootjatest liigub stabiilsel joonel vaid sünteetilisi autovaipu ja autotarvikuid tootev AS Mistra-Autex, kelle kliendid on peamiselt autotööstused.