"Eks see sõltub kõik olemasolevast infrastruktuurist ja sellest, mis sinna on tarvis investeerida," ütles Elioni avalike suhete juht Kadri Talvistu BNS-ile.

Kui Eestis maksab Elionis 100-megabitine internet koos modemi rendiga 27,5 eurot kuus, siis Leedu Teo LT pakub sama ühendust kokku 44,9 lati ehk 13 euro eest. Läti Lattelecomist on võimalik selline ühendus saada 10,47 lati ehk 14,9 euro eest kuus.

Kui võrrelda kõige odavamate internetiteenuste hindu, siis Eestis on need samuti märgatavalt kallimad. Koos modemi rendiga maksab 5-megabitine ühendus Elioni võrgus 19,5 eurot kuus. Leedus tuleb 4-megabitise ühenduse eest kokku maksta 11,28 eurot kuus ja Lätis 5-megabitise eest 10,88 eurot kuus.

Teliasonerale kuulub Baltikumi telekomidest Eestis Elion, Lätis 49 protsenti Lattelecomist ja Leedus 88,2 protsenti Teo LT-st.

Uudisele lisatud Elioni ärijuhi Teet Tiisvelti kommentaar:

"Esiteks peame arvestama sellega, et teenuse osutamise kulud ei ole Elionil võrreldavad Läti ja Leedu vastavate teenusepakkujatega, kuna paljud sisendkulud nagu elekter, erinev palgatase, tehnoloogilised eripärad ning vajaminevate investeeringute maht on erinevad.

Teiseks on konkurentsisituatsioon Lätis ja Leedus erinev ning sellest lähtuvalt ka teenuste paketeerimine. Näiteks sisaldub Elioni internetiteenuses ka lauatelefon.

Kindlasti tasuks igasuguse teenuste hindade võrdlemisel võtta arvesse kogu teenuste tervikut (televisiooniteenus, telefoniteenus, internetiteenus) ja nende hinnastamispoliitikat."

Elioni kinnitusel on uudises ühenduste hinnale arvutatud juurde ruuteri üür, kuid lätlaste ja leedulaste hindadele sees ruuteri renti ei ole. Lätlased ja leedulased annavad ruuteri tasuta ainult siduvuslepinguga, sama võimalus on ka Elioni puhul.

Elioni internetiühenduse hinna sees on ka VOIP lauatelefon, Läti Lattelecomi ja Leedu TEO interneti hinna sees seda ei ole.

Lattelecomi 100M Internet + lauatelefon maksab 16,09 LAT-i (22.86 EUR), 5M internet + lauatelefon maksab 12,58 LAT-i (17,87 EUR). TEO 100M interneti hinna sees ei ole ka lauatelefoni, kui sinna kõige madalam telefonipakett lisaks võtta, siis see maksab lisaks 23,90 LIT-i. Ehk siis koos ühendusega kokku 73,8 LIT (21,35 EUR).