Paananeni sõnul on erinevused IKT sektori palgatasemetes väga suured ja sõltuvad paljuski ettevõtte arengufaasist. Näiteks idufirmades, nagu Fleep, töötatakse võrdlemisi madalama palga eest lootuses saada tasu tulevikus. Esimese rahasüsti saanud firmades, nagu Transferwise, on tiimid juba paremini valitud ja palk kõrgem, kuid samas on endiselt oluline motiveeritus on suunatud tulevikku. Samas väljakujunenud ettevõtetes, nagu Microsoft, võib palk olla kopsakas, kuid samas võib seal leiduda ka töötajaid, kes pole enam motiveeritud ja on n-ö kinni jäänud.

Paananeni sõnul on palkamisel suhtumine määrav ning reeglina kedagi ei vallandata IKT sektorist väheste oskuste tõttu. Samas teeb edukaks interdistsiplinaarne ja kultuuriline võimekus. Järjest olulisem on suhtlemisoskus ning valmidus igapäevaseks muutuseks. Väga oluline eeldus on pidev õppimisvõime.

Samas Paananani hinnangul ainult palgast ei piisa. Tähtis on IKTs kogu kompensatsioonipaket: palk, boonus, soodustused ja aktsiaprogramm. „Raha küsimus tuleks võimalikult kiiresti kõrvale lükata ning hakata rääkima eesmärkidest ja tootest," ütles Paananen.

Tema enda moto on teha rohkelt tööd, kuni juht seda märkab ja palka tõstab. Kui ei märka tuleks juhti vahetada.