Eile saatis Soome HEX Grupi kontrolli all olev Tallinna väärtpaberibörs noteerimiskomisjoni liikmetele kümneleheküljelise kokkuvõtte Pro Kapitali tegevuse kohta, mille põhjal on tõenäoline, et noteerimiskomisjon teeb otsuse selle ettevõtte aktsiatega kauplemise lõpetamise kohta.

Kinnitamata andmetel on börsi käsutuses infot, mis oma ulatuses ületab Pro Kapitali kohta seni ajakirjanduses avaldatu. Seni pole börs informatsiooni avalikustanud.

Eile polnud ükski küsitletud Tallinna börsi noteerimiskomisjoni liige veel valmis ütlema, mis otsus Pro Kapitali kohta tehakse.

Börsi juhatuse esimees Gert Tiivas ütles, et ei oska noteerimiskomisjoni otsuse üle spekuleerida. Tema sõnul võtab mahuka ülevaatega tutvumine aega. Ta ütles, et ettevõtte aktsiate noteerimise lõpetamine on võimalik, kui ettevõte on eiranud börsi reglementi.

Tallinna börsi noteerimiskomisjoni esimees, ASi Tallinna Sadam juht Riho Rasmann ütles, et enne materjaliga tutvumist on tal raske seisukohta võtta. Noteerimiskomisjoni liige, konsultatsioonifirma PricewaterhouseCoopers konsultant Mart Habakuk ütles eile õhtul, et sai börsi koostatud kokkuvõtte Pro Kapitali tegevusest kätte, aga ei soovinud seda kommenteerida.

Ta ütles, et otsuse teeb noteerimiskomisjon ilma emotsioonideta. Samuti pidas ta vähetõenäoliseks, et noteerimiskomisjoni liikmeid on keegi otsuse tegemisel mõjutanud. “Kui seda nimekirja vaadata, siis seal on vähemõjutatavaid isikuid,” ütles ta.

Noteerimiskomisjoni liige, Hansapanga investeerimispangandusharu Hansabank Marketsi juht Erkki Raasuke ütles eile, et mingi uudis peaks täna tulema. “Ma ei taha spekuleerida,” ütles ta vastuseks küsimusele, mis uudis see võiks olla. “Toimub sisuline arutelu, lahmimist pole olnud,” lisas ta.