Müüt: Energiajoogid on ohutud, kuna neid müüakse legaalselt ja ilma igasuguste piirangutega.

Tegelikkus: Ka alkoholi saad täisealisena päeval osta nii palju, kui süda kutsub. Energiajooke ei soovitata juua üle poole liitri päevas, kuna nende ületarbimine on äärmiselt ohtlik.

Müüt: Energiajoogid sobivad ka sportlastele võistluse ajal.

Tegelikkus: Mitte mingil juhul! Enamik energiajooke sisaldab liiga palju kofeiini, mis tõstab vererõhku ja kiirendab pulssi. Kofeiin on ka liiga tugev diureetik. Kuna niigi kaotad higiga rohkesti vett ja mineraalsooli, siis võivad energiajoogid su elektrolüütide tasakaalu täielikult segamini lüüa ja olla liigne koormus südamele.

Müüt: Energiajoogid sobivad kõigile.

Tegelikkus: Energiajoogid ei sobi lastele, lapseootel naistele ja imetavatele emadele. Kindlasti tuleks ka tervel inimesel enne konsulteerida arstiga, eriti kui võtad mingeid ravimeid.

Müüt: Energiajoogid sobivad alkohoolsete jookide lahjendamiseks.

Tegelikkus: Kindlasti mitte, see võib olla ohtlik ja varjab joovet.

Müüt: Energiajook on tõeline energiapomm

Tegelikkus: Energiajook peaks aitama efektiivsemalt ära kasutada olemasolevaid energiavarusid ning intensiivsele perioodile peab järgnema puhkus energiavarude taastamiseks.

Müüt: Energiajoogid on puhas keemia.

Tegelikkus: Me kõik koosneme keemilistest elementidest. Kui aga mõtled "keemia" all sünteetilisi toiduvärve ja säilitusaineid, siis võta teadmiseks, et paljud taimeekstraktid võivad kujutada palju suuremat ohtu.