Venitab ja vaikib

Hoolimata pidevast tööotsijate survest ning igal sammul korrutamist leidvast tagasiside reeglist leidub järjekindlalt tööandjaid, kes kandidaadid külma kõhuga ootama jätavad. Värbamisprotsess on niigi närvesööv ja lisaks sellele pead sa tagasiside nimel lisavaeva nägema. Isegi suurfirmad ei vaevu sinu kõnele-kirjale-intervjuul käigule vastama ning sa ei tea, kas oodata veel ja veel või liikuda edasi.

Lubab taevamannat
Tööintervjuu käigus maalitakse sulle pilte taevase manna mägedest ning karjäärivõimalusi ja tulevast palgataset kujutatakse vägagi roosades toonides. Tegelikkus nii kena ei ole. Endiselt leidub firmasid, kes katseajal palganumbri hoopis pisikeseks kruvivad ning ka peale 4 rasket kuud ei taha kokkulepitust kinni pidada.

Ei juhenda
Sind kui uut töötajat jäetakse omapäi ning ilma juhendajata töömere lainetele hulpima. Ei toimu tööde üleandmist, väljaõpet ning ei selgitata ootusi tulemuste osas. Loodetakse, et küll sa töö käigus õpid ning ujud kaldale. Või lähed põhja kogu täiega, sest sellist saamatut äput ei olegi ju kellelegi vaja.

Lisab tööülesandeid
Märkamatult ja vaikselt lisandub sulle töökohustusi. Viha teeb see, kui järsku avastad, et lisaks töölepingus toodud punktidele täidad arvukaid lisaülesandeid. Sina kui võimekas töötaja saad ju alati hakkama, kas pole? Aga miks keegi palgatõusust juttu ei tee?

Võtab palgast maha
Ühel kenal päeval teatab sinu ülemus rõõmsa naeratusega, et tänasest teeme me kõike teistmoodi. Sa võitled ja protestid, sest töötingimuste muutmine ilma sinu nõusolekuta on seadusevastane. Ning ometi läheb kõik nagu ikka. Suure ümberorganiseerimise tagajärjel kaob ka osake sinu senisest töötasust.

Surmapatte öeldakse 7 olevat, mina sain üldistades põhilisi kokku 5. Kutsun sind meie lehele hääletama — milline on sinu arvates suurim patt? Või tahad öelda, milline muu teguviis sind kõige rohkem ärritab? Meie omakorda edastame selle info tööandjatele lootuses patustamist vähendada. Tuld!

Kadri Johanson Ärijuht, CV Keskus