"Tooraine hinna tõus maailmaturul mõjutab meid ikka nii väga, et kohe nukraks teeb, kuid osa sellest aru ei saa," rääkis Premia Tallinna Külmhoone ASi juhatuse esimees Kuldar Leis, kelle sõnul pole hindade tõstmisel tarbija käitumise või ootustega mitte mingisugust pistmist, vahendab aripaev.ee.

"Minu mäletamist mööda on eri toorainete gruppides olnud tõus 10-70%," rääkis ta.

"Eri tootegruppides on tarvis teha või on juba osaliselt tehtud 5-40% hinnatõus ja kõige levinumatel müügiartiklitel jääb see 10% ja 20% vahele," mainis Leis.

Paulig Coffee ASi tegevjuhi Tambet Hoogi kinnitusel on kohvi hind saavutanud viimase 12 aasta kõrgeima taseme. "Kohvi maailmaturuhind on laes ja kauplustes on seda juba näha ka," rääkis Hook.

Kui kevadel oli kohvipaki hind 45 krooni, siis praegu maksab see poes 71 krooni, lisas ta.

Kalev Chocolate Factory korrigeeris viimati hindu aastal 2008, kuid sellest ajast on kakaopulbri hind kerkinud 70 protsenti.

"Maailmaturult paistvad mõjurid on nii suured , et selle hinnaga, mis meil püsib alates 2008. aastast, ei saa me kindlasti 2011. aastal oma tooteid müüa," kinnitas ettevõtte tegevjuht Kaido Kaare. "Peame vaatama, kuidas saame tooraine hinnatõusu toodetele üle kanda, aga kindlasti ei ole see samas suurusjärgus toorainete hinnatõusuga."