Peadpööritav hinnatõus, jutud paradigma muutusest, üleinvesteerimine — kõik see meenutab internetimulli 2000. aasta alguses. “Jätkuvat hinnatõusu propageerivad analüütikud armastavad märkida, et hinnad on endiselt allpool nende ajaloolist reaalset väärtust. Samas ignoreerivad nad fakti, et enne käesolevat tõusu toimus kaua kestnud reaalhindade langus,” analüüsis selle kuu alguses turuolukorda Londonis asuva makromajanduse uurimiskeskuse Capital Economics analüütik Simon Hayley.

George Sorose endisest fondijuhist Jim Rogersist on saanud toorainete hinnaralli suurim eestkõneleja. Hiljuti ennustas ta, et kulla hind kerkib 1000 dollarini unts.

Toormehindade tõus on toonud endaga kaasa investeeringute buumi. Börsid on üle ujutatud uutest kaevandusfirmadest ning uued võimsused hakkavad lõpuks hindu alla suruma. Olukord on analoogiline tehnoloogiamulliga seitse aastat tagasi, mil liiga palju investeeringuid tekitasid liiga palju võimsusi.

2000. aasta algas sellega, et mõnel väikesel internetifirmal tekkis raskusi raha saamisega, aasta lõpus ei leidnud investoreid mitte ükski internetifirma. Mina olen Matthew Lynniga samal arvamusel.