24-aastasele Mihkel Jäätmale oli töötukassa investeerimissüsteemi rajamise juures olemine esimene päris töökoht, enne seda oli ta korduvalt töötanud Eesti Pangas praktikal. Jäätma vanusest ja vähesest kogemusest hoolimata on talle antud vastutus end õigustanud. “Ega Mihkel üksi neid otsuseid ei tee, vaid juhatus vastutab,” ütleb töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel.

“Fondijuhid ei saa teha mida iganes, mis hommikul kama süües pähe tuleb,“ kinnitab tema otsene ülemus, 31-aastane töötukassa juhatuse liige Ene Õunmaa resoluutselt. Naise eelmisel ülemusel, Sampo panga finantsturgude divisjoni juhil Lauri Palmarul jätkub naise kirjeldamiseks vaid kiitvaid sõnu — aus, tark, intelligentne, oskab ja julgeb oma arvamust avaldada.

Õunmaa on üks vähestest inimestest Eestis, kes on Rahvusvaheliste Väärtpaberiturgude Assotsiatsiooni sertifitseeritud spetsialist. Sarnase tasemega inimesi on Eestis alla 20.

“Kui keegi on sama hea professionaalse tasemega inimene, siis kui ta koputab homme mu uksele, ma võtaks ta kohe ülehomme tööle,” kõneleb Palmaru. “Ene käitub investeeringutega distsiplineeritult, mis on turgudel edukaks olemiseks üks põhiasju — teatud kohtade peal ei tohi käsi värisema hakata ja et teatud kohtade peal ei tohi liialt riski võtta.”