Eesti Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel, kui palju oli 11. septembri seisuga Töötukassasse raha laekunud?

Täpselt 344 493 993 krooni. Aga see summa kohe-kohe muutub, sest Töötukassa makseid teevad ettevõtted iga kuu 10. päeval. Eelarves on tänavu kavandatud laekumisi 450 miljonit krooni, mis tuleb ilmselt ka täis, ehkki jaanuaris oli meil alalaekumine — paljud ettevõtted maksid läinud aasta detsembri palga välja juba detsembris, et hoiduda töötukassa maksest.

Kuhu laekunud raha on paigutatud?
Sellest 344 miljonist on jooksval kontol 37 miljonit ja deposiitides 307 miljonit. Deposiidid on paigutatud kolmekuulistesse tähtajalistesse hoiustesse. 307 miljonist on Ühispangas 169, Hansapangas 88 ja Sampo Pangas 50 miljonit krooni. Ühessegi võlakirja või aktsiasse ei ole Töötukassa raha paigutatud.

Töötukassa halduskulud kaetakse sel aastal laekumistest. Kui suured need kulud on?
Eelarve järgi on meil selle aasta halduskuludeks 7 miljonit krooni. Meie eesmärk on aga selles, et saaksime oma halduskulud kaetud rahapaigutustest teenitava intressiga. Ja ma arvan, et me saame sellega edaspidi hakkama, sest tänavu lisandusid tavakuludele veel ka Töötukassa käivitamise kulud, näiteks andmekogu loomisele ja infosüsteemi käivitamisele kulutame sel aastal 3,5 miljonit krooni. Süsteemi loomisega tahame hakata kasutama nii maksuameti kui ka haigekassa andmebaasi.

Kui suur on Töötukassa juhatuse ja nõukogu liikmete tasu ja muud soodustused?
Juhatuse esimehe palk on 29 500 ja liikmete palk 27 500 krooni kuus. Kõigil on ametiauto, mida oleme liisinud kasutusrendiga.