„Täiesti uus Peugeot 308 valiti 2014. aasta kõige rohelisemaks ja ökonoomsemaks autoks täiesti õigustatult. Uue 308 kütusekulu on alates 3,4 l/100km ja CO2 95 g/km,“ kommenteeris Peugeot Baltic turundusjuht Kerli Maro.

Ringreisil ühe testsõitjana osalenud autohuviline ja ansambel Supernova laulja Rainer Michelson rääkis Top Gearile, et uus 308 oli proovitud autode hulgast üks meeldivamaid üllatusi. „Alguses võõristust tekitavad pisike rooliratas ja kõrgemale tõstetud näidikuplokk osutusid kasutades mugavaks lahenduseks. Kokkuvõttes on tegu väga hea autoga,“ ütles Michelson.

Konkursist võtsid osa 22 uut automarki 14 tootjalt. Ringreis startis 10. detsembril Vilniusest ning jõudis läbi Kaunase, Klaipeda, Liepaja, Ventspilsi, Riia, Tartu ja Pärnu 19. detsembril Tallinnasse. Oma teekonna jooksul külastas karavan olulisi autoajaloo ja autospordiga seotud paiku ja samuti muuseume. Ringreisi jooksul pandi autod proovile ka autospordiradadel, karjääris ja lennuväljal.
Kokku läbis iga osalenud auto 2250 kilomeetrit.

Žüriisse kuulusid Top Geari Leedu, Läti ja Eesti toimetajad ja ajakirjanikud, 30 ajakirja tellijast autohuvilist ning erikülalised – autoala-, spordi- ja meelelahutustähed.

Ringreisi jooksul valis “Top Geari auhinnad 2014” žürii Baltikumi aasta auto ja võitjad 12 kategoorias: aasta maastur, aasta mahtuniversaal, aasta sportauto, aasta sedaan, aasta luukpära, aasta pereauto, aasta turvalisim auto, “Delfi” aasta auto, “Top Geari” tellijate aasta auto, “Nesteoili” roheline auto, aasta soodusauto ja aasta nutikaim auto.