„Aktsiaturg on 10, 20 ja 30 aasta pärast kõrgemal kui täna ja nii oleks see olnud nii Hillary Clintoni kui Donald Trumpiga,“ ütles Buffett. Ta ütles, et turujutupaunikute ütlused, et Trumpi võit kukutab börse, on lollus.

Reedel langes USA aktsiaturg, kuid neljapäeval tõusis maailma tuntuim aktsiaindeks Dow Jonesi tööstuskeskmine kõigi aegade kõrgeimale tasemele.

Buffett ütles, et Trump ähvardas kampaanias kehtestada Mehhikost ja Hiinast toodetud kaupadele tariifid, mis on väga halb mõte, kuid see ei tähenda, et kaasneks majanduslangus.

Selline tegevus on kutse vastata samaga, ütles Buffett. Ta lisas, et kuigi vabariiklased saavad kontrolli Kongressi mõlema koja üle, ei tähenda see veel Trumpi võimet senistest väliskaubanduslepingutest loobuda.

„Ta peab kõigepealt leidma sellele toetuse,“ lausus ta. „On palju asju, mida Trump kampaanias lubas ja mida ei viida ellu.“

Buffett toetas Clintonit valmiskampaanial, soovides, et presidendiks pürgija avalikustaks oma tuludeklaratsioonid. Buffett kordas oma kriitikat Trumpi ärioskuste kohta, öeldes, et ta on mitmel korral pankrotistunud.