Laima turundusjuhi Janne Laiki sõnul on näha selget trendi, et eestlased hindavad üha enam puhtaid ja ilma lisanditeta tumedaid šokolaade, teatas NP Foods Eesti OÜ.

“Balti riikide võrdluses on eestlased olnud seni tuntud kui ühed suuremad piimašokolaadi austajad,” ütles Laik. “Kuid viimaste aastate tarbimine näitab, et aina rokem hakatakse eelistama puhast tumedat või mõrudat šokolaadi,” ütles Laiki.

Turundusjuhi sõnul toetab seda trendi naturaalse šokolaadi tervisesõbralikkus.

“Kuigi šokolaadi mõju üle tervisele on palju vaieldud, siis fakt on, et puhtal lisanditeta tumedal šokolaadil on väga mitmeid positiivseid omadusi,” sõnas Laik. Näitena tõi ta muuhulgas šokolaadis sisalduvad antioksüdandid ning A, B, C, D ja E grupi vitamiinid.

Tume šokolaad sisaldab kakaomassi vähemalt 35% ning kakaovõid. Mõru šokolaadi puhul ulatub kakaosisaldus kuni 85%-ni.