Uuritud kümnest magusast joogist osutus etikettidel oleva info alusel kõige suhkrusemaks Pepsi, mille igas 100 milliliitris sisaldub 11 grammi suhkrut. Pooleliitrisesse Pepsi pudelisse mahub seda valget kraami lausa 55 grammi ehk enam kui tosin teelusikatäit, kirjutab Eesti Päevaleht.

Uuritutest kõige väiksema suhkrusisaldusega A. Le Coqi kaljas on suhkrut üle kahe korra vähem ehk pooleliitrise pudeli kohta 21,5 grammi.

Suhkrusisalduse poolest jäid Pepsile vaid napilt alla Eesti kõige joodavam karastusjook Coca-Cola ja limonaadidele võrdluseks kõrvale võetud Põltsamaa õunamahl — selle liitrises pakis on suhkrut 107 grammi.

Tervise arengu instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi märkis, et põhimõtteliselt pole võimalik ühtki jooki ega sööki tervislikuks või ebatervislikuks tembeldada — kõik sõltub sellest, kui sageli ja millistes kogustes midagi tarvitatakse.

„Paljud uuringud on leidnud seose kasvanud magusa, sealhulgas karastusjookide tarbimise ja ülekaalulisuse vahel,” osutas Pitsi ja viitas, et kui pudel karastusjooki katab kümnendiku või enam täiskasvanud inimese päevasest 2000-kilokalorilisest energiavajadusest, siis eelkooliealiste laste puhul, kelle päevane energiavajadus on umbes 1600 kilokalorit, moodustab joogist saadav energia juba ühe kaheksandiku.