Algul lubas Eesti Energia, et elektriühendus taastatakse kella 11ks, kuid lõpuks said kliendid energiat alles pärast kella 14. Elekter kadus Lasnamäe esimesest mikrorajoonist esmaspäeva õhtul kell 22.50.

“Selline käitumine paneb nördima,” ütles TV3 peadirektor Toomas Vara postimees.ee-le. Vara sõnul esitavad nad Eesti Energiale kindlasti kahjunõude. “Suur energiahiid, kes on pidevas kasumis, ei suuda tagada elementaarset teenust. See on pannud meid mõtlema, kas isikliku generaatori muretsemine ongi mõttetu raharaiskamine.”

Eile enne kella kaht pärastlõunal rentiski telekanal generaatori ning jätkas saatepäeva. Kahju ulatust ei osanud Vara eile õhtul hinnata. “Tegelesime terve ennelõuna sellega, et programm jätkuda saaks,” selgitas ta aripaev.ee-le. “Eks istume hiljem Eesti Energiaga laua taha ja arutame, mida edasi teha.”

Kahjunõude esitamist kaalub ka Starman, kelle piirkonna saatejaam asub samas kompleksis TV3ga ning kelle Lasnamäe kliendid jäid pikaks ajaks ilma nii telepildist kui ka internetist ja telefoniliinist.

Starmanile tekitatud kahju on veel selgitamisel, kahjunõude edastamist ei ole veel otsustatud. “Juhul kui seda teeme, on eesmärk Eesti Energia tähelepanu juhtimine olukorra tõsidusele ning edaspidisele hoolsusele. Meie eesmärk on klientidele kvaliteetse teenuse pakkumine ning selleks vajame Eesti Energia operatiivsemat tegutsemist analoogsetes olukordades,” põhjendas Starmani kommunikatsioonijuht Timo Hartikainen.

Eesti Energia kommunikatsioonijuht teatas eile, et ettevõte võtab vastu kõik kahjunõuded, mis esitatakse. “Neid arutab sõltumatu komisjon,” kommenteeris ta.

Lühise tagajärjel tekkinud katkestuse tõttu jäi esmaspäeva õhtul kell 22.50 Lasnamäel elektrita 1600 majapidamist ja ettevõtet.

Eesti Energia teatel on selle aasta eelarves Lasnamäe linnaosa elektrivõrgu parandamiseks investeeringuid planeeritud 60 miljonit krooni ulatuses.