Ravimiamet kuulutas konkursi välja selle aasta 12. aprillil ning Tallinnas üldapteegi rajamise õiguse saamiseks laekus ligi 60 avaldust. Seejuures 23 taotlejat soovis avada kaks üldapteeki. Liisuheitmine toimuks 59 soovija vahel.

Siiski apteegikohti noolivad firmad võitja leidmiseks paremat varianti pakkuda ei oskakski. “Tegu on küll väga omapärase viisiga, kuid kui kõik huvilised peaksid nõuetele kvalifitseeruma, siis oleks objektiivsemat viisi parima väljaselgitamiseks raske leida,” rääkis ASi Magnum tegevjuht Leon Jankelevitsh, kelle sõnul on ASi Magnum tütarfirma Terve Pere Apteek OÜ huvitatud mõlemast apteegikohast.

Samuti ei näe teine mõlema üldapteegi tegutsemiskoha õigust sooviva Farmacia tegevjuht Triinu Entsik liisutõmbamises midagi halba. “Praegu vaadataksegi soovijate eelnevaid tulemusi ja uuritakse, kas nad vastavad nõuetele. Kui mitmel ketil on eeskujulikud näitajad, siis tõmmataksegi liisku.”

Uute tegutsemiskohtade avamine saab võimalikuks seoses kahe apteegi sulgemisega Tallinnas. Suletakse Ülikooli Apteek OÜ haruapteek Tornimäel ja OÜ Triforte põhiapteek Tartu maanteel bussijaama lähedal.